Hulp bij technische storingen

Hulp bij technische storing

Bij een storing wordt steeds de statuspagina status.crossuite.io aangepast en regelmatig geüpdatet.
De status.crossuite.io pagina meldt ook indien het probleem gevonden of opgelost is.
Door je te abonneren ontvang je steeds updates omtrent een storing.

Navigeer met je muis over de knop "Ontvang updates" en klik op de "Email" knop:

Vul je email adres in en kies voor welke omgevingen en processen je updates wenst te ontvangen:

Wil je enkel voor jouw werkomgeving de updates ontvangen? Selecteer binnen de lijst de dienst waarop je wilt inschrijven:

Weet je niet op welk platform je account actief is? Kijk naar de URL in je adresbalk bovenaan je browser wanneer je ingelogd bent je account.

Ervaar je problemen met het Crossuite platform, volg dan deze stappen om mogelijke oplossingen te vinden.

Mogelijke oorzaken/oplossingen

1) Geen internet verbinding

Probeer een website te openen die je zelden bezoekt. Is deze website ook niet bereikbaar, dan ligt het probleem vermoedelijk bij je internetverbinding.
Het is belangrijk om dit te testen bij een website die je zelden gebruikt: test je dit bij een website die je vaak gebruikt, dan bestaat de kans dat deze nog in je cache (geheugen) geladen is. Hierdoor krijg je mogelijks toch (een kopie van) de webpagina te zien, zelfs al is er een probleem met je internetverbinding.

Oplossingen:
  1. Probeer je computer en/of router opnieuw op te starten.
  2. Maak een hotspot met je smartphone. Schakel eerst de wifi op je smartphone uit, zodat je verbinding maakt via het mobiele netwerk. Hierna kan je via de netwerkinstellingen van je smartphone een mobiele hotspot (wifi hotspot) maken.

2) Enkel de website Crossuite.com is niet bereikbaar

Oplossingen:
  1. Controleer eerst of je de stappen hiervoor hebt doorlopen.
  2. Sluit je browser (bijvoorbeeld Firefox, Chrome, Edge) af en open deze opnieuw. Probeer daarna Crossuite opnieuw te openen.
  3. Probeer de login pagina rechtstreeks te bereiken door op één van de onderstaande URLs te klikken:
    1. Legacy gebruikers: https://auth.crossuite.com/en_EN/login?goto=https%3A//auth.crossuite.com/en_EN/authorize%3Fclient_id%3Dcrossuite%40crossuite.com%26response_type%3Dcode%26redirect_uri%3Dhttps%3A//www.crossuite.com/login/authorized&client_id=crossuite%40crossuite.com
    2. WebApp (nieuwe platform) gebruikers: https://crossuite.app/
  4. Controleer op de webpagina status.crossuite.io of er meldingen zijn over storingen.
    1. Indien er geen meldingen zijn, neem dan contact op met de helpdesk via de Chat op de status.crossuite.io pagina.
    2. Bij een gerapporteerde storing volgt u de instructies of richtlijnen die die via status updates op dat moment gepubliceerd worden.

3) Ik kan niet inloggen

Oplossingen:
  1. Controleer of je de juiste gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt. Let op het gebruik van hoofdletters en kleine letters in je wachtwoord.
  2. Realiseer je dat voor Legacy-accounts de gebruikersnaam nooit een e-mailadres is
  3. Voor WebApp (nieuwe platform) gebruikers is de gebruikersnaam het e-mailadres dat je opgegeven hebt tijdens de aanmaak van je account.
  4. Voer je wachtwoord eerst in een kladblok in om er zeker van te zijn dat je het correct invoert. Kopieer en plak dit wachtwoord vervolgens in het wachtwoord-veld.
  5. Lukt het met bovenstaande tips nog steeds niet om in te loggen, neem dan contact op met de helpdesk.

4) Gridcard werkt niet (Legacy)

Oplossingen:
  1. Controleer of je de juiste code hebt ingevoerd van je gridcard. Noteer de code eventueel eerst in een kladblok. Kopieer en plak de code daarna in het code-veld.
  2. Nadat je de code hebt ingevoerd, klik je met de muis op de knop "Inloggen" en wacht je even.
    Let op: Wanneer je na het invoeren van de code op enter hebt gedrukt, mag je niet meer op inloggen klikken.
  3. Lukt het nog steeds niet om in te loggen, neem dan contact op met de helpdesk.

5) Ik ontvang de beveilingscode niet of ontvang deze te laat (WebApp)

Oplossingen:
  1. Controleer je spam-map binnen je e-mail programma. Misschien is de e-mail met beveiligingscode daar in beland.
  2. Laat je e-mails die je ontvangt op 1 e-mail adres automatisch doorsturen naar een andere e-mailbox (Forwarding)? Afhankelijk van de configuratie van deze "forwarding" kan het een tijdje duren voordat deze email arriveert in je 2e e-mailbox. Dit valt volledig buiten de controle en verantwoordelijkheid van het Crossuite platform. Neem dus contact op met de verantwoordelijke binnen je organisatie om dit probleem op te lossen.

6) Een bepaalde functionaliteit werkt niet

Oplossingen:
  1. Documenteer of beschrijf het probleem aan de hand van een screenshot of korte video. Een handige Chrome-plugin om je scherm op te nemen is awesomescreenshot.com.
  2. Stuur de documentatie door via de chat of naar ons e-mailadres support@crossuite.com.
    Hoe concreter je jouw probleem omschrijft, hoe sneller we het probleem kunnen verhelpen.
    Nuttige informatie kan bijvoorbeeld zijn: sinds wanneer treedt het probleem op, geef een concreet voorbeeld mee, zijn er momenten/situaties waar je opmerkte dat de functionaliteit wel werkte, ervaren collega's hetzelfde probleem, heb je een omweg gevonden zodat het toch werkt? Vertel het ons.

Helpdesk: hoe en wanneer zijn jullie te bereiken?

De helpdesk is elke weekdag rechtstreeks telefonisch te bereiken van 8u30-13u op het nummer +32 (0) 350 089 33 (voor Belgiê) of +31 (0) 20 811 60 47 (voor Nederland).
Daarnaast zijn we steeds bereikbaar via chat of via e-mail op het e-mailadres support@crossuite.com
Onze chat-operatoren zijn elke weekdag van 8u30-13u en van 14u-17u aanwezig. Stuur je buiten deze tijden een chatbericht, dan zal deze automatisch omgezet worden in een e-mail, dewelke onze helpdesk medewerkers zo snel mogelijk zullen beantwoorden. In het uitzonderlijke geval dat onze chat-operatoren binnen de gegeven tijd je chatbericht niet konden beantwoorden, zal deze ook omgezet worden in een e-mail, dewelke onze medewerkers eveneens zo snel mogelijk trachten te beantwoorden.

Bij een zeer zeldzame algemene storing wordt er soms gekozen om een bandje af te spelen wanneer je ons telefonisch probeert te bereiken. Op deze manier ben je meteen op de hoogte dat het om een algemeen probleem gaat. Onze helpdesk is in dit geval nog steeds vlot bereikbaar via chat en/of e-mail.